logo1

Harrymatic Utgödslingar


Harrymatic gödselskrapor för boskap, svin och fågelfarm är pionjären och marknadsledaren sedan starten för snart 60 år sedan. Utvecklad och förfinad i minsta detalj och gjord för att ge djuren en tyst och stressfri miljö samt en säker tillvaro.

Harrymatic är orginalet. Det finns kopior, men vår kvalitet eller hantverkskunnande har visat sig svårt att uppnå.

Detta är dragbalken som vi kallar för glidande balk. Dragbalken är 2,4m lång för att styra upp skrapan. När skrapan kommit till dragbalkens ände följer den med för att styra upp skrapan. Den glidande balken är den optimala lösningen för att minimera vändlägena. 

Utgödslingsskrapa

Englandsskrapan är utvecklad för löstdrift.  Maxbredden på skrapan blir 4.3 meter. Tvådelad från centrum och ut med helt flytande lämmar som följer rännbottnen individuellt. 

Skrapa för gummimatta

När skrapan ska gå på gummimatta levereras den med nylon. (se ovan)

Skrapa ovan spalt

Skrapa för ovan spalt, även kallad Hollandsskrapa. Skrapan är försedd med 20 mm skrapgummi. Nylon används om spalten är gummiklädd.

Slädskrapa

Slädskrapor används under spalt, upp till 3,5m breda. Slädarna tillverkas efter rännans bredd. Man kan ha med eller utan ändskrapa. Lämmen kan placeras där det passar bäst. Görs från 15cm upp till 45cm höga.

Prisgaranti på repen från Liros

Utgödslings motorer

Spelen tillverkas i olika bredder på trummor, 250mm, 500mm och 700 mm breda.
Spelen är tillverkade i grovt stål för lång hållbarhet och har olika storlekar beroende på trummbredder.


Galvade skydd för spelen finns att köpa till.

 Vid öppna rännor och ovan spalt används alltid induktiva givare för skonsam vändning vid ändläge.

Motorerna är i välkänt fabrikat med kraftig axel och hög kvalité i kuggväxlarna. 


För Harrymaticsystemen krävs två motorer som arbetar tillsammans. I och med det
behöver man inte sträcka något rep mer än i början mellan skraporna tills repet har sträkt sig färdigt. Spelen tar upp dragrepens förlängning automatiskt på trummorna.

Utgödslingsspel

Vår automatik är svensktillverkad. Skåpen anpassas efter anläggningens behov och har  enkla manöverknappar, lätt åtkomligt, för att justera styrka. Analog klocka. Skåpen har även smarta funktioner som en fjärrkontroll för manuell körning och backreversering för enklare linbyten eller justeringar, samt frysskydds drift för körning i kalla stallar. Vid vinterkörning går skrapan ett par minuter i timmen för att undvika fastfrysning av skrapa och brythjul. 
Vid signal av intälld tid gör systemet en full cykel för att återgå till vinterkörning. 
 


Liggande block med hjul av gjutgods från Skeppshults guteri. Helt inkappslat för minimal klämmrisk och skonsamt för klöven.

Stopprulle Stopprulle

 

Stopprulle.
Används för att styra upp skrapan fram till block och den induktiva givaren. Placeras där man vill att skrapan skall stanna.

Utgödslings block Utgödslings block

Block  med blockfäste.
 Blockhjul
tillverkat i gjutgods. 

Hydrualisk gödseltryckare och kona till tryckare med mjuk övergång och böj.

Om ni har frågor så kontakta oss, 035-55033.